7 sfaturi pentru aranjarea camerelor albe

7 sfaturi pentru aranjarea camerelor albe

O cameră neutră sau cu pereţi albi poate da impresia unei încăperi mai spaţioasă şi luminoasă, chiar dacă nu are multe ferestre. Deşi acest trend are o serie de avantaje, trebuie să avem în vedere faptul că, dacă nu o îmbrăcăm corespunzător, poate avea un aspect mult prea simplu, şi mai puţin elegant.

1. Alege mobile care se potriveşte.

Primul pas spre obţinerea unei încăperi neuter este alegerea corectă a canapelei, scaunelor, de culori ce pot complete albul pereţilor. Optaţi pentru țesături de bumbac din in, sau din bumbac alb, pentru canapele, și adăugaţi căteva detalii din lemn.

2. Adaugă un strop de culoare!

O cameră albă și neutră nu înseamnă că trebuie să renunți la toate culorile. În timp ce stilul vizează păstrarea lucrurilor simple și curate, adăugarea cătorva picături de culoare poate da aspectul unei camere albe, de un efect uimitor.

3. Foloseşte-te de lumină!

Un dormitor boho-chic alb, cu iluminare fină, romantică, arată extrem de bine. Acest pat de lenjerie albă și căptușeala din lemn rustic cu vopsea albă sunt un vis parizian când sunt asociate cu luminile subtile. Un alt avantaj al unui dormitor complet alb este faptul că paturile neformate arată intenționat atunci când totul este monocromatic.

4. Alege nuanţa potrivită de alb.

Atunci când decideți cu ce culoare albă să pictați camera, acordați o atenție deosebită la lumină. Camerele care au lumină naturală, cum ar fi acest dormitor glorios boltit, vor da un ton cald – și alegerea unei nuanţe reci de alb, cu o bază albastră sau gri poate echilibra nuanțele. În mod similar, o cameră mai mică, luminată artificială, poate beneficia de alburi mai calde, bej sau crem.

5. Încearcă texturi diferite.

Camerele monocromatice, în special cele albe, se pot simți monotone dacă nu se fac corect. Împărțiți o cameră albă prin adăugarea de texturi în întregime. Între cărămidă, bușteni de lemn, covor confortabil și scaun lateral, această cameră de zi rustică nu este altceva decât plictisitoare. Căutați perne sau pături aruncate cu texturi groase, grele sau interesante, pentru a oferi un element atractiv camerei albe.

6. Ieşi în evidenţă prin artă!

O modalitate de a scoate în evidență o piesă de artă iubită este punerea acesteia în contrast cu restul camerei. Capodopera atârnată deasupra patului în acest dormitor uimitor de la Fresh Home este într-adevăr o operă de artă. Dacă doriți o versiune mai subtilă a acestui aspect, folosirea fotografiilor alb-negru sau a hărților de călătorie pot adăuga şi ele la frumusețea camerei.

7. Adaugă plante verzi.

Verdele este popular în acest an, dar de ce să nu adăugați culoarea în mod natural? Umplerea camerei albe cu o mulțime de plante interioare, oferă o culoare de culoare și se simt incredibil de proaspete și aerisite. Această cameră alb-negru folosește plantele ca singura sursă de culoare îndrăzneață, oferind o senzație plină de viață.

Suntem de acord cu toţii că albul dă eleganţă şi luminozitate unei încăperi, dar mai putem cădea de acord şi la faptul ca într-o combinaţie potrivită cu alte culori, poate da camerei un aer diferit, şi călduros, depinzând de gusturile fiecărei persoane în parte.

Mai sus am discutat doar despre câteva opţiuni pentru aranjarea unei camere, pentru a ne face o idee despre cum ar putea arăta spaţiul pe care vrem să-l schimbăm.  Însă alegerea ne aparţine!