5 idei pentru un (re)design interior de vară

Vara este anotimpul perfect pentru renovări de tot felul. Fie că plănuiești să văruiești toată casa sau să redecorezi o singură cameră, am pregătit câteva idei ce vor oferi încăperilor tale un aer proaspăt și plin de viață, perfect pentru relaxare în lunile călduroase de vară.

1. Adăugați pete de culoare

Postere grafice, flori și plante, poze înrămate și vase multicolore sunt doar câteva dintre elementele ce pot revitaliza instant (și fără prea multă bătaie de cap) o cameră pe timp de vară. Încercați combinații curajoase de nuanțe și culori – calde, luminoase, puternice, strălucitoare, profunde, etc. – iar dacă vreodată vă lasă inspirație, încercați să creați contraste puternice între culoarea pereților și elementele decorative.

2. Vopsiți mobilierul

Oferă o nouă viață scaunelor, canapelelor, dulapurilor sau etajerelor, vopsindu-le în culori deschise, închise, complementare sau contrastante, în funcție de preferințe. Pentru un aspect specific verii, sugestia noastră ar fi să folosiți nuanțe de alb, culori deschise (de tip pastel) sau culori variate și foarte aprinse.

3. Profitați de contraste

Nuanțele complementare pot adăuga un element de noutate camerelor, în cazul în care sunt alese corect. Culorile reci (bleumarin, albastru deschis, turcoaz, verde smarald, etc.) creează o atmosferă răcoroasă în casă, fie că sunt aplicate pe pereți, mobilier sau accesorii. Pentru un contrast și mai puternic, puteți încerca nuanțele de alb în combinație cu maro, verde și albastru închis.

4. Perne și imprimeuri

Pernele, pe lângă faptul că sunt foarte confortabile și nu poți avea niciodată destule, pot fi utilizate vara pentru a crea un colțișor relaxant și relaxat. Cu cât mai multe (perne, culori, nuanțe, forme, modele), cu atât mai bine, mai ales dacă realizezi un contrast interesant între pereții camerei și muntele de perne.

5. Hărți

Fie că îți place foarte mult un oraș sau ai visat mereu să ajungi într-o țară anume, poți materializa pasiunea ta pentru călătorii înrămând o hartă și poziționând-o fie pe un perete, fie pe o etajeră, o noptieră, un dulap, sau chiar pe parchet, sprijinită de perete. Pentru un plus de creativitate, poți picta o hartă pe un perete deschis la culoare utilizând un videoproiector și un set de culori contrastante.

Vara aceasta, indiferent de timp sau de buget, oricine poate transforma o cameră, un hol sau o verandă într-o oază de relaxare perfectă pentru zilele însorite. Pentru sfaturi personalizate despre nuanțe de culori, tipuri de vopsele sau recomandări pentru aplicare și întreținere, ne puteți scrie la office@colorexpaints.ro sau ne puteți contacta telefonic la 0232 211 364.

Call Now Button