Lucrurile de care ne putem lipsi în casă

Lucrurile de care ne putem lipsi în casă

Fie că rezistă mai mult timp sau mai puţin, moda este trecătoare. Când ne dorim să ne organizăm sau reorganizăm camerele, ne dorim de obicei să fim cât mai în trend cu ce se întâmplă în materie de design interior. Dacă vă gândiţi să faceţi o schimbare în casa dumneavoastră, sunt câteva lucruri de care trebuie să ştiţi, şi anume ce articole nu se mai folosesc, sau nu se mai consideră frumoase în designul interior.

În ultimii ani, am văzut o multitudine de tendințe de design invadând casele noastre. Cativa dintre ei (tendintele de design, nu insectele) au dovedit a fi pastori; Alții și-au pierdut repede plictiseala, stânjenirea, jena, sau chiar mânia nemiloasă.

1. Camerele complet albe

Albul a dat mereu senzaţia de libertate şi luminozitate. Când intrăm într-o încăpere cu mult alb în jur, simţim mai multă libertate de mişcare şi exprimare. În acelaşi timp, albul poate fi obositor. În 2017 este de ajuns şi să avem doar pereţi albi, la care putem adăuga mobilă de o culoare diferită. Albul poate fi combinat cel mai uşor, aşa că de ce să nu profităm de asta?

2. Mobila mult prea mare

3. Marginile ascuţite

Poate că este greu de renunţat la marginile ascuţite. În fond, când ne alegem mobilerul, nu prea luăm în considerare acest aspect. Însă dacă facem o deosebire între o masa cu margini ascuţite şi una cu margini rotunde, ne dăm seama că aspectul încăperii se poate schimba destul de mult. Camera poate arăta confortabilă. Ca să nu mai spunem că şansele de accident sunt mai mici.

4. Granitul

În anii 2000 am fost martori la o explozie de granit în casele tuturor oamenilor, în majoritatea cazurilor fiind folosit în bucătării. Astăzi, accentele tind să fie înclinate către un visual modern minimalaist, cu materiale mai uşoare (light) de preferat.

5. Jaluzelele

Jaluzelele erau peste tot, în toate casele în care intram. Spre deosebire de perdelele cu care eram cu toţii obişnuiţi, jaluzelele au venit cu câteva beneficii noi. Le intorceam în stânga şi în dreapta, şi făceam camera cât de luminoasă ne doream. În acelaşi timp erau greu de închis şi deschis, deseori stricându-se firele de care trăgeam. O perdea frumoasă nu doar că arată mai frumos şi evidenţiază aspectele frumoase ale unei camera, dar îţi dă parcă şi o stare mai bună de spirit!

Ne place să fim la curent cu trendurile existente, dar este important să ştim şi de ce articole ne putem lipsi în cameră, dacă ne dorim o încăpere care transmite un aer mai modern. Cele menţionate mai sus au fost cândva adevărate must have în casa fiecărei persoane, dar cum totul se modifică în materie de trenduri, şi noi trebuie să le ajungem din urmă.