Cum să vopsești o cameră

Vopsirea unei camera se poate transforma într-o activitate distractivă şi utilă. Şi nici nu e greu. De aceea ţi-am pregătit un articol care îţi va arăta paşii cei mai importanţi în vopsirea unei încăperi.

Cee ace trebuie să ştim foarte bine înainte de a ne apuca de treaba, sunt detaliile despre vopsea.

  • Asigură-te că ai achiziţionat destulă vopsea – nimic nu e mai incomod decât atunci când realizezi că nu ai cumpărat destulă vopsea cât să acoperi tot peretele. Sau pereţii. Aşa că asiguă-te că ai acoperit acest aspect. Ai avea nevoie cam de X litri de vopsea per metro pătrat. Însă aici te poate ajuta şi articolul nostrum despre vopsele.
  • Culoarea schimbă totul. Sau lipsa de culoare, depinde de viziunea ta pentru interiorul camerei. Puterea unui strat de vopsea este că aranjrează realitatea camera, iar culoarea trebuie să fie un punct puternic după care îţi aranjezi camera.

O lucrare de vopsea executată slab este ușor de observat, cu picăturile și liniile neuniforme. De cele mai multe ori dăm vina pe grabă. Ne dorim să terminăm într-un timp cât mai scurt, şi să arate cât mai bine. Deci, înainte de a începe să dai cu vopsea, poţi programa o zi întreagă pentru preparare.

1. Pregătirea materialelor

Când vine vorba despre cum să vopsești o cameră, instrumentele sunt foarte importante de luat în considerare.

Pensulele de care nu ne putem lipsi, sunt mai complexe decât ai crede. Pensulele sintetice sunt mai potrivite pentru vopselele pe bază de apă, pentru că nu o absorb, şi nu lasă urme dacă peria se umflă.

Pensulele din păr natural sunt cele mai potrivite pentru vopselele pe bază de solvenţi, deoarece creează o finisare netedă, datorită capetelor care manipulează mai bine vopseaua fină şi oferă o textură bună la final.

Dimensiunea periei este, de asemenea, un factor important, periile de dimensiuni de 100mm-150mm fiind ideale pentru pereți mai puțin delicaţi, până la 25mm pentru ramele ferestrelor și ornamentele – vom merge mai târziu în acest aspect!

Pentru alegerea unui roller, există trei tipuri din care putm alege. Ele vin în trei lungimi: scurte, medii și lungi, care sunt potrivite pentru pereți desenați diferit. Cea scurtă este cea mai bună pentru suprafețele fine și plane, mediu este cel mai bun pentru texturile netede și mai generice, cu grămada lungă de utilizat pe suprafețele texturate.

De fapt, nu e complicat deloc să vopsim o camera, poate doar e greu să ne apucăm de ea!

2. Utilizarea materialelor

Utilizarea rolei şi a pensulei.

Ustensila de care nu ne putem lipsi este rola sau pensula de vopsit. Folosim rola pentru că este cel mai simplu şi eficient de folosit. O rotim uşor în cutia cu vopsea, după care o punem pe un grilaj pentru a ne asigura că nu este exces de vopsea pe rolă.

O tehnică bună este tehnica “W”. Este o metodă simplă de vopsire, pentru că cee ace trebuie să facem este să desenăm litera “W” pe perete, şi să urmăm liniile vertical, pentru a fi egale. Putem continua aşa pe tot peretele.

 

Pensula în locurile greu de acoperit.

Deşi rola este mai uşor de folosit, totuşi, sunt locuri în care nu poate ajunge, din cauza dimensiunii. De aceea ne folosim de pensulă, care ne ajută să acoperim colţuri, sau alte zone ce necesită atenţie în plus.

3. Sfaturi utile

Să ne asigurăm mereu că avem destulă vopsea.

Nimic nu e mai neplăcut decât atunci când ne dăm seama că nu am cumpărat destulă vopsea pentru a vopsi o încăpere. Uneori nici nu găsim aceeaşi nuanţă cu care am pornit iniţial, şi riscăm să avem un perete colorat diferit. De aceea este bine să fim siguri că avem cantitatea necesară de vopsea.

Cu cât e mai puţină dezordine, cu atât mai bine.

Ca să nu murdărim prea multe case, putem pune un elastic mai gros în juul cutiei de vopsit, peste care putem pune pensula, şi chiar ă putem curăţa de vopseaua în plus.

Curăţare rapidă.

Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti după ce ai vopsit o zi întreagă, este să petreci mult timp curăţând ustensilele. Un sfat pe care îl puteţi lua în considerare, este să luaţi o tavă mai adâncă, peste care puneţi folie de aluminiu, curăţaţi rapid rola sau pensula, după care aruncaţi folia de aluminiu. Simplu, nu?

Folosiţi şerveţele umede.

Dacă aţi scăpat vopsea pe podea, sau pe alte suprafeţe, folosiţi cu încredere şerveţele umede. Ingredientele din conţinutul acestora sunt combinate în aşa fel încât pot şterge şi vopseaua, fără a uza materialul.

Oţetul poate face minuni.

Da, oțetul. În loc să inmuiaţi pensulele în apă, le puteţi pune într-un vas cu oţet cald, şi veţi obţine mai rapid pensule curate!

4. Concluzii

Vopsirea unei camere nu este atât de grea precum credem! Nu este nici cea mai uşoară muncă, dar o putem transforma într-una plăcută, dacă învăţăm câteva trucuri şi se punem în aplicare. Bineînţeles, şi atitudinea pozitivă este un factor important. Spor la vopsit!

Call Now Button